Neden Almanca Öğrenmek Gerekiyor?

  


125 milyon insanın ana dili ve ikinci dili olan Almanca, dünyanın en önemli dillerinden biridir. Almanca, Avrupa'da 101 milyon kişinin anadilidir ve İngilizce'den sonra AB kurumlarında Fransızca ile birlikte en önemli “çalışma dili”dir. Almanya, Türkiye'nin en önemli ticaret ortağıdır. Türkiye'de 1000'den fazla Alman şirketi var ve her yıl 3 milyondan fazla Alman turist Türkiye'yi ziyaret ediyor. Almanca bilgisi iş piyasasında büyük avantaj sağlar. Almanya yüksek öğrenim için çekici bir ülkedir. Almanca bilgisi, yüksek öğrenim seçeneklerinin tamamını kullanmayı mümkün kılar. Almanya'da yaşayan Türk göçmenler ve Türkiye'de yaşayan Almanlar aracılığıyla Almanya ile Türkiye arasında birçok özel bağ bulunmaktadır. Almanca bilmek birlikte yaşamayı kolaylaştırır. Bir yabancı dil bilgisi, kültürel, entelektüel ve mesleki ufku genişletir ve farklı kültürlere karşı hoşgörüyü artırır. Çok dillilik sadece Avrupa Birliği'nin genişlemesinde değil, her alanda bir avantajdır. Almancanın dünyadaki önemi; 

 

Türkiye'nin Almanya ile uzun vadeli ticari ve sosyal ilişkileri var. Dünyada yaklaşık 120 milyon insan (Almanya, Avusturya, Lüksemburg, İsviçre, Lihtenştayn, Belçika'nın bazı bölgeleri, kuzey İtalya ve doğu Fransa) Almanca konuşmaktadır. Ekonomisi güçlü ülkelerde kullanılan dil Almancadır. Özellikle beşeri bilimlerde Almanca çok önemlidir. Orta ve Doğu Avrupa ekonomilerinde Almanca anahtar dildir. Almanca turizm alanında temel dillerden biridir. Her yıl Almanya'dan çoğu turist bize geliyor. Özellikle Antalya, Akdeniz ve Antakya'da çalışmak isteyenler, işverenlerin Almanca bilmesi gerekmektedir. Alman dilinin günümüzdeki önemini tartışmadan önce bilimde, sanatta, siyasette, ekonomide, medyada ve internette Almancanın önemine bir göz atmalıyız. Almancanın yabancı dil olarak konuşulduğu veya öğretildiği ülkelerin ekonomik gücü, teknolojinin, eğitimin ve turizmin gelişmesinde oynadığı rol, Almanca bilmenin gerekliliğini göstermektedir. Almanca yedi ülkede resmi dildir. Almanya (82 milyon kişi) 

 

Avusturya, Lihtenştayn, İsviçre (4 resmi dil) 

 

Lüksemburg (3 resmi dil) 

 

Belçika (doğudaki küçük alanlar) 

 

İtalya (Güney Tirol ve Bolzano) 

 

Ayrıca ekonomisi güçlü birçok ülke Almancayı birinci ve ikinci yabancı dil olarak öğretmektedir. Almanca, yaklaşık 120 ülkede devlet okullarında ve özel okullarda öğretilmektedir. Dünyada yaklaşık 123 Almanca okulu bulunmaktadır ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. Birçok ülkede Alman dili ve Alman dili ve edebiyatı bölümlerinin sayısı giderek artmaktadır. Tekrar vurgulamak için dillerde Alman ekonomik gücünden bahsediyoruz; Dünyada konuşulan dillere bakacak olursak ülkelerin ekonomik gücü ve Almancanın dünyadaki dağılımı aynıdır. Ülke ekonomik olarak ne kadar güçlüyse, o kadar çok Almanca konuşulur ve öğrenilir. Yurtdışındaki Alman firmaları ve Alman firmaları ile işbirliği yapan yabancı firmalar, çalışanlarının Almanca bilmesine önem vermektedir. Çalışanlar, İngilizce'ye ek olarak, şirket içi eğitim yoluyla öğrenilen Almanca veya Almanca bilgisini tercih etmektedir.

https://www.almancaforum.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Almanca Öğrenmek İçin Dil Kursu